måndag 8 oktober 2012

Lampor

Jag har fått lite lampfnatt och gjort massa lampor till skåpen:

Golvlampa till vardagsrummet i Lundby-skåpet. Sorry för den dåliga bilden... Lampan är i alla fall gjord av ståltråd som jag tvinnat. Skärmpen är från en äggkartong, målad med vattenfärg.

Och här en bild utan blixt.

Barnkammaren i Lundby-skåpet fick en liten fönsterlampa. Den är gjord av ståltråd med en skärm från en medicinkarta, målad blå. Formen på lampan har inspirerats av en ljusstake jag har hemma (kommer bild på den längre ned, jag orkade inte ändra om i bilderna så den skulle komma i rätt ordning).

Och utan blixt...

Köket på "Storgatan 9" har fått en kökslampa, en lilamålad kork från en tandkrämstub.

Här är då ljusstaken som inspirerade till den lilla lampan i barnens rum.

Sovrummet på "Storgatan 9" fick en skrivbordslampa, av pärla, grillpinne och kork från limtub.

Lampan längst till vänster har fot av das-lera, "stången" är en grillpinne och skärmen är en petflaske-kork jag lindat snöre runt. Golvlampan med grön skärm är också das-lera + grillpinne + petflaske-kork. Det lilla snöret man drar i för att tända lampan är från ett trasigt halsband. Dessa lampor har inget hem ännu, de är tänkta för ett skåp i storlek 1:12 men passar inte riktigt in på "Storgatan 9".

Ett gammalt clipsörhänge blev en hallampa i Lundby-skåpet. Även denna taklampa hänger snett, att det ska vara så svårt att få taklampor att hänga rakt?

Den är precis som den lila kökslampan uppsatt med tunn tråd som är typ som ståltråd. "Takrosetten" 'är en pärlemorknapp.

2 kommentarer:

  1. Oerhört fint! Får du in el till dina lampor? Hur gör du då?

    SvaraRadera
  2. Oerhört fint! Får du in el till dina lampor? Hur gör du då?

    SvaraRadera